Suoritamme latauspisteiden asennuskartoituksia, asennuksia ja käyttöönottotarkastuksia


TÄRKEÄÄ HUOMIOIDA LATAUSPISTETTÄ MIETITTÄESSÄ
Kuormitus lämmittää kaapeleita  (lainaus sähköala.fi -sivustolta)

Sähköautoja ladattaessa varsinaiset ongelmat eivät liity itse pistorasian kestävyyteen, vaan kaapeloinnin mahdolliseen lämpenemiseen myös rakennuksen sisällä pidempiaikaisen kuormituksen aikana. Nykyaikaisten ilmatiiviiden rakenteiden sisälle vedetyt kaapelit eivät pääse jäähtymään kunnolla eristeiden sisällä, joten pahimmassa tapauksessa kaapeleiden ylikuormitus voi johtaa jopa palovaarallisiin tilanteisiin.

Tästä syystä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry suosittelee, että latauskäyttöön tarjottaville puolijulkisille latauspisteille tehtäisiin aina käyttöönottotarkastus ennen latauspalvelun tarjoamista asiakkaille. Suojajohtimien jatkuvuuden ja oikosulkuvirran riittävyyden tarkastamisen yhteydessä sähköalan ammattilaisen on hyvä varmistaa, ettei latauspistettä syöttävään ryhmään ole liitetty muita kuormia. Samalla urakoitsija voi varmistaa myös kiinteistön liittymän ja pääsulakkeen riittävyyden latauskäyttöön.

lue lisää : http://www.sahkoala.fi/ammattilaiset/artikkelit/sa...


Tukee kaikkia sähköisten ajoneuvojen latausstandardeja

prev next
play
  • Ensto
  • Ensto
  • Ensto
  • Ensto
  • Ensto

Ratkaisut sähköautojen älykkääseen lataamiseen.

Tiedostavan kuluttamisen ja ympäristötietouden myötä uudet vaihtoehtoiset energiamuodot ovat nouseet tärkeään rooliin. Suuri osa maailman CO2 -päästöistä syntyy liikenteen, erityisesti autoilun seurauksena. Päästöjen vähentämiseksi sähkömoottorilla varustetut ajoneuvot tulevat täydentämään asteittain perinteisillä polttomoottoreilla varustettujen ajoneuvojen kantaa. Tämän kehityksen tukemiseksi tarjoamme käyttöösi monipuolisia ja tulevaisuuden tarpeet huomioivia latausasemaratkaisuja.