PALOTURVALLISUUS


TARKISTA PALOTURVASI vastaamalla kysymyksiin. ONKO ? 

  1. PALOVAROITTIMET TESTATTU SÄÄNNÖLLISESTI 
  2. RIITTÄVÄ MÄÄRÄ OIKEANLAISIA PALOVAROITTIMIA 
  3. SÄHKÖVERKKOON TAI JÄRJESTELMÄÄN LIITETYT PALOVAROITTIMET 
  4. KUULUVA PALOHÄLYTYS JA JÄLLEENANTO 
  5. SOPIVA/RIITTÄVÄ ALKUSAMMUTUSKALUSTO 
  6. TOIMIVAT OPAS- JA MERKKIVALOT / SÄHKÖLAITTEET
  7. TURVALLISET JATKOJOHDOT JA VAIN VÄLIAIKAISESSA KÄYTÖSSÄ 
  8. KUNNOLLISET SÄHKÖLIITOKSET LAITTEISSA JA KESKUKSISSA
  9. SIISTI YMPÄRISTÖ MYÖS LAITETILOISSA
  10. PALOALEVITTÄVIEN MATERIAALIEN VÄLTTÄMINEN HOIDETTUEsimerkkinä EI141 ionisoiva palovaroitin 230V-sähköverkkoon paristovarmennuksella.

Ilmaisin havaitsee erityisen hyvin nopeasti etenevät tulet, joista ei synny paljoa savua.

Ionisoiva palovaroitin suositellaan asennettavaksi huoneisiin, joissa pöly voi aiheuttaa vikahälytyksiä optisten palovaroittimien kanssa.

Ionisoivaa palovaroitinta ei saa kannata lähelle keittiötä tai paikkoja, joissa esiintyy luonnostaan höyryjä tai savuja.

Tulipalo ei suinkaan ole ainoa varautumisen arvoinen asia, myös häkä voi olla kohtalokasta.

EI208DW-häkävaroitin seuraa ilman hiilimonoksidipitoisuutta ja varoittaa mikäli se nousee vaaralliselle tasolle. Ilmaisimen sisäiseen muistiin tallentuu korkeat häkäpitoisuudet, joista ilmaisin kertoo merkkivalolla ja äänimerkillä. Painamalla testi-/ vaimennuspainiketta, ilmaisin näyttää merkkivalolla tai nestekidenäytöllä havaitun pitoisuuden.Litiumakku, joka kestää ilmaisimen elinajan (n. 10 vuotta).Hälytysmuistiin tallentuu korkeat häkäpitoisuudet. Optiona langaton ketjutus ja etäohjaus: testi, vaimennus ja paikannus (vaatii EI200MRF moduulin). EN50291:2001. Asennetaan seinään tai pöytätasolle.


Innohome liesivahti KIT


Yli puolet kodin tulipaloista syttyy keittiössä. Näistä merkittävä osa voitaisiin estää laadukkailla liesiturvalaitteilla. Innohomen Suomessa suunnittellut liesiturvalaitteet ovat nykyaikaisinta paloturvatekniikkaa, jolla voidaan ennaltaehkäistä suuri osa kotikeittiöiden tulipaloista.

Innohomen Liesihälytin ja Liesivahti ovat itseoppivia paloturvalaitteita, joiden edistyksellinen ja palkittu teknologia on suomalaisen tuotekehityksen tulosta. Ne reagoivat vaaratilanteisiin jo ennen myrkyllisten kaasujen muodostumista ja ennen kuin tulipalo syttyy, sammuttaen lieden ja aktivoiden lisäksi mahdollisia lisähälyttimiä

Kaksiosainen liesivahtijärjestelmä, jonka ensimmäinen osa kiinnitetään magneetilla ensisijaisesti liesikupuun  ja toinen lieden taakse sähkönsyöttöön. Järjestelmän hälytysosa aktivoituu ensimmäisenä poikkeavan suurista lämpötiloista. Jos hälytykseen ei reagoida, järjestelmän sähkönsyöttöön kytketty osa katkaisee sähköt liedestä.  Älykäs liesiturvajärjestelmä sopeutuu yksilöllisiin lieden käyttötapoihin, jolloin virhehälytysten määrä voidaan minimoida. Automaattinen vikadiagnostiikka tekee käytön vaivattomaksi.

Innohome on vuonna 2005 perustettu suomalainen yritys ja liesiturvalaitteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja.

Laitteemme ovat testimenestyjiä, jotka ovat läpäisseet kaikki SINTEF:in liesiturvatestit. Liesivahdit täyttävät EU:n liesiturvalaitteiden standardin EN 50615:2013 vaatimukset.Videossa esitetään kuinka vaihdetaan Ei -sarjan palovaroittimen paristo.

Sähköverkkoon liitettävän Ei2110E yhdistelmäilmaisimen toimintaa:


EI Electronics on Euroopan johtava asuinkohteiden palovaroitinvalmistaja.