PALOTURVALLISUUS

TURVAA PALOTURVATUOTTEILLA


TARKISTA PALOTURVASI vastaamalla kysymyksiin. ONKO ? 

 1. PALOVAROITTIMET TESTATTU SÄÄNNÖLLISESTI 
 2. RIITTÄVÄ MÄÄRÄ OIKEANLAISIA PALOVAROITTIMIA 
 3. SÄHKÖVERKKOON TAI JÄRJESTELMÄÄN LIITETYT PALOVAROITTIMET 
 4. KUULUVA PALOHÄLYTYS JA JÄLLEENANTO 
 5. SOPIVA/RIITTÄVÄ ALKUSAMMUTUSKALUSTO 
 6. TOIMIVAT OPAS- JA MERKKIVALOT / SÄHKÖLAITTEET
 7. TURVALLISET JATKOJOHDOT JA VAIN VÄLIAIKAISESSA KÄYTÖSSÄ 
 8. KUNNOLLISET SÄHKÖLIITOKSET LAITTEISSA JA KESKUKSISSA
 9. SIISTI YMPÄRISTÖ MYÖS LAITETILOISSA
  10. PALOALEVITTÄVIEN MATERIAALIEN VÄLTTÄMINEN HOIDETTU

Mikäli vastasit johonkin ei , on sinun mahdollista parantaa kohteen paloturvallisuutta. Palvelemme paloturva-asioissa.


Esimerkkinä EI141 ionisoiva palovaroitin 230V-sähköverkkoon paristovarmennuksella.

Ilmaisin havaitsee erityisen hyvin nopeasti etenevät tulet, joista ei synny paljoa savua. Ionisoiva palovaroitin suositellaan asennettavaksi huoneisiin, joissa pöly voi aiheuttaa vikahälytyksiä optisten palovaroittimien kanssa. Ionisoivaa palovaroitinta ei saa asentaa lähelle keittiötä tai paikkoja, joissa esiintyy luonnostaan höyryjä tai savuja.
On suositeltavaa, että asunnon palovaroittimet ketjutetaan yhteen, jolloin yhden havaitessa savua kaikki varoittimet hälyttävät ja todennäköisyys hälytyksen havaitsemiseen kasvaa. Varoittimet liitetään joko kaapeloimalla tai käyttämällä EI168 Radiolinkasennuspohjaa, jolloin ilmaisimien välinen tiedonsiirto kulkee langattomasti. Jopa 12 palovaroitinta voidaan kytkeä yhteen järjestelmään.

Tulipalo ei suinkaan ole ainoa varautumisen arvoinen asia, myös häkä voi olla kohtalokasta.

EI208DW-häkävaroitin seuraa ilman hiilimonoksidipitoisuutta ja varoittaa mikäli se nousee vaaralliselle tasolle. Ilmaisimen sisäiseen muistiin tallentuu korkeat häkäpitoisuudet, joista ilmaisin kertoo merkkivalolla ja äänimerkillä. Painamalla testi-/ vaimennuspainiketta, ilmaisin näyttää merkkivalolla tai nestekidenäytöllä havaitun pitoisuuden.Litiumakku, joka kestää ilmaisimen elinajan (n. 10 vuotta).Hälytysmuistiin tallentuu korkeat häkäpitoisuudet. Optiona langaton ketjutus ja etäohjaus: testi, vaimennus ja paikannus (vaatii EI200MRF moduulin). EN50291:2001. Asennetaan seinään tai pöytätasolle.


Innohome liesivahti KIT


Yli puolet kodin tulipaloista syttyy keittiössä. Näistä merkittävä osa voitaisiin estää laadukkailla liesiturvalaitteilla. Innohomen Suomessa suunnittellut liesiturvalaitteet ovat nykyaikaisinta paloturvatekniikkaa, jolla voidaan ennaltaehkäistä suuri osa kotikeittiöiden tulipaloista.

Kaksiosainen liesivahtijärjestelmä, jonka ensimmäinen osa kiinnitetään magneetilla ensisijaisesti liesikupuun  ja toinen lieden taakse sähkönsyöttöön. Järjestelmän hälytysosa aktivoituu ensimmäisenä poikkeavan suurista lämpötiloista. Jos hälytykseen ei reagoida, järjestelmän sähkönsyöttöön kytketty osa katkaisee sähköt liedestä.  Älykäs liesiturvajärjestelmä sopeutuu yksilöllisiin lieden käyttötapoihin, jolloin virhehälytysten määrä voidaan minimoida. Automaattinen vikadiagnostiikka tekee käytön vaivattomaksi.

Innohome on vuonna 2005 perustettu suomalainen yritys ja liesiturvalaitteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Laitteemme ovat testimenestyjiä, jotka ovat läpäisseet kaikki SINTEF:in liesiturvatestit. Liesivahdit täyttävät EU:n liesiturvalaitteiden standardin EN 50615:2013 vaatimukset.


Savunpoisto

Savunpoistotuotevalikoimaan kuuluvat savunpoistoikkunoiden / -luukkujen hammastanko- ja ketjuavaajat, savunpoisto-ohjauskeskukset, savuilmaisimet sekä ohjauspainikkeet. Avaajia voidaan myös käyttää palo-ovien avaukseen ja ilmanvaihtojärjestelmän tuuletuksen toteutukseen.esimerkkeinä PALOTURVALLISUUS ESITTELYVIDEOITA 

Videossa esitetään kuinka vaihdetaan Ei -sarjan palovaroittimen paristo.

Sähköverkkoon liitettävän Ei2110E yhdistelmäilmaisimen toimintaa:


Palovaroittimien Etäohjain, langaton;
Yksipainikkeinen ohjain: testi, hiljennys, paikannus ja muisti:

Osoitteellinen SmartLight paloilmoitin/palovaroitinkeskus tukee jopa 240 ilmaisinta. Älykäs ilmaisintekniikka mahdollistaa ilmaisimien raja-arvojen säädön:

EI Electronics on Euroopan johtava asuinkohteiden palovaroitinvalmistaja.
Tutustu mm. sähköverkkoon kytkettäviin palovaroittimiin: