SÄHKÖAUTOJEN LATAUSPISTEET

Toimitamme latauspisteet ja asennukset ja suoritamme latausaseman käyttöönottotarkastuksen asennuksen yhteydessä.

Mikäli latauspisteen hankinta on ajankohtainen tai haluat että kartoitamme kohteen latauspisteen asennusta varten , ota yhteyttä.

 

Erityisesti omakotitalot ja taloyhtiöt ;
Enston sertifioimana sähköauton latausratkaisujen valtuutetuttuna edustajana
tarjoamme latausasemien lisäksi tarvekartoituksen, asennuksen, laitteiden käyttöönoton koekäyttöineen ja käyttöönottomittauksineen sekä käytön opastuksen .


 

TÄRKEÄÄ AIHEESTA SÄHKÖAUTON TAI HYBRIDIAUTON LATAUSPISTE

Riittääkö latauspistorasiasta sähköä ja kestääkö kaapelointi ja pistorasiat latauksen aiheuttaman kuormituksen  ?
Latauksen aikainen sähkövirta lämmittää erityisesti heikkoja liitoksia ja kaapeleita !


Lainaus sähköala.fi -sivustolta :

" Sähköautoja ladattaessa varsinaiset ongelmat eivät liity itse pistorasian kestävyyteen, vaan kaapeloinnin mahdolliseen lämpenemiseen myös rakennuksen sisällä pidempiaikaisen kuormituksen aikana. Nykyaikaisten ilmatiiviiden rakenteiden sisälle vedetyt kaapelit eivät pääse jäähtymään kunnolla eristeiden sisällä, joten pahimmassa tapauksessa kaapeleiden ylikuormitus voi johtaa jopa palovaarallisiin tilanteisiin.

Tästä syystä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry suosittelee, että latauskäyttöön tarjottaville puolijulkisille latauspisteille tehtäisiin aina käyttöönottotarkastus ennen latauspalvelun tarjoamista asiakkaille. Suojajohtimien jatkuvuuden ja oikosulkuvirran riittävyyden tarkastamisen yhteydessä sähköalan ammattilaisen on hyvä varmistaa, ettei latauspistettä syöttävään ryhmään ole liitetty muita kuormia. Samalla urakoitsija voi varmistaa myös kiinteistön liittymän ja pääsulakkeen riittävyyden latauskäyttöön. " 
 
Sähköautonlatausta omakotitaloihin ja taloyhtiöille
Sähköautonlatausta työpaikkojen tarpeisiin
Sähköautonlatausta julkisille paikoille