PALOTURVALLISUUS


TARKISTA PALOTURVASI vastaamalla kysymyksiin. ONKO ? 

 1. PALOVAROITTIMET TESTATTU SÄÄNNÖLLISESTI 
 2. RIITTÄVÄ MÄÄRÄ OIKEANLAISIA PALOVAROITTIMIA 
 3. SÄHKÖVERKKOON TAI JÄRJESTELMÄÄN LIITETYT PALOVAROITTIMET 
 4. KUULUVA PALOHÄLYTYS JA JÄLLEENANTO 
 5. SOPIVA/RIITTÄVÄ ALKUSAMMUTUSKALUSTO 
 6. TOIMIVAT OPAS- JA MERKKIVALOT / SÄHKÖLAITTEET
 7. TURVALLISET JATKOJOHDOT , VAIN VÄLIAIKAISESSA KÄYTÖSSÄ 
 8. KUNNOLLISET LIITOKSET SÄHKÖLAITTEISTOISSA
 9. SIISTI YMPÄRISTÖ MYÖS LAITETILOISSA
 10. PALOALEVITTÄVIEN MATERIAALIEN VÄLTTÄMINEN


Voisimmeko parantaa kohteesi paloturvaa ?
Ota yhteyttä


Palovaroitin 230V-sähköverkkoon paristovarmennuksella ja ketjutuksella


Optinen palovaroitin, joka havaitsee hyvin hitaasti kytevät ja etenevät tulet, joista syntyy paljon savua. Optinen palovaroitin suositellaan asennettavaksi esim. asunnoissa olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin. Palovaroitinta ei kannata asentaa keittiöön, tai alueille, joissa esiintyy luonnostaan höyryä tai savua vikahälytysten estämiseksi.


HUOM!

Palovaroittimet on mahdollista toteuttaa myös hälytysjärjestelmään liitettyinä jolloin esim. palohälytys saadaan ohjattua muiden hälytysten tavoin esim. matkapuhelimeen tai haluttaessa vartijalle.

Tulipalo ei suinkaan ole ainoa varautumisen arvoinen asia, myös häkä voi olla kohtalokasta.

EI208DW-häkävaroitin seuraa ilman hiilimonoksidipitoisuutta ja varoittaa mikäli se nousee vaaralliselle tasolle. Ilmaisimen sisäiseen muistiin tallentuu korkeat häkäpitoisuudet, joista ilmaisin kertoo merkkivalolla ja äänimerkillä. Painamalla testi-/ vaimennuspainiketta, ilmaisin näyttää merkkivalolla tai nestekidenäytöllä havaitun pitoisuuden.Litiumakku, joka kestää ilmaisimen elinajan (n. 10 vuotta).Hälytysmuistiin tallentuu korkeat häkäpitoisuudet. Optiona langaton ketjutus ja etäohjaus: testi, vaimennus ja paikannus (vaatii EI200MRF moduulin). EN50291:2001. Asennetaan seinään tai pöytätasolle. 

Innohome liesivahti

Yli puolet kodin tulipaloista syttyy keittiössä. Näistä merkittävä osa voitaisiin estää laadukkailla liesiturvalaitteilla. Innohomen Suomessa suunnittellut liesiturvalaitteet ovat nykyaikaisinta paloturvatekniikkaa, jolla voidaan ennaltaehkäistä suuri osa kotikeittiöiden tulipaloista.

Innohomen Liesihälytin ja Liesivahti ovat itseoppivia paloturvalaitteita, joiden edistyksellinen ja palkittu teknologia on suomalaisen tuotekehityksen tulosta. Ne reagoivat vaaratilanteisiin jo ennen myrkyllisten kaasujen muodostumista ja ennen kuin tulipalo syttyy, sammuttaen lieden ja aktivoiden lisäksi mahdollisia lisähälyttimiä

Kaksiosainen liesivahtijärjestelmä, jonka ensimmäinen osa kiinnitetään magneetilla ensisijaisesti liesikupuun  ja toinen lieden taakse sähkönsyöttöön. Järjestelmän hälytysosa aktivoituu ensimmäisenä poikkeavan suurista lämpötiloista. Jos hälytykseen ei reagoida, järjestelmän sähkönsyöttöön kytketty osa katkaisee sähköt liedestä.  Älykäs liesiturvajärjestelmä sopeutuu yksilöllisiin lieden käyttötapoihin, jolloin virhehälytysten määrä voidaan minimoida. Automaattinen vikadiagnostiikka tekee käytön vaivattomaksi.

Innohome on vuonna 2005 perustettu suomalainen yritys ja liesiturvalaitteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja.

 
 

NORWESCO Ajastin ja LiesiTurva

NORWESCO ajastin lieden turvalliseen käyttöön. Ajastin sammuttaa lieden ohjelmoidun ajan jälkeen. Ajastin aktivoituu automaattisesti kun liesi väännetään päälle. Ajastin ohjelmoitavissa 1min…999min, oletus 30min. 3-vaiheinen 16A/400V. Väri valkoinen

LTM16 30m 3s/16A 400V IP20 VALLiesiTurva 16A 400V ajastimella
LiesiTurva koostuu kytkentäyksiköstä joka asennetaan lieden taakse sekä turva-ajastimesta. LiesiTurva aktivoituu kun liesi käynnistetään.
Ajastimessa on perusasetuksena 30 minuutin kiinteä käyntiaika, jonka asentaja voi helposti muuttaa ajastimen sisällä olevaa potentiometriä vääntämällä. Kiinteät aikavaihtoehdot ovat 5, 10, 15, 20, 30, 60, 90, 120, 240 ja 480 minuuttia.
Lisäksi käyttäjä voi itse asettaa väliaikaisen ajan ajastimen napista. Väliaikainen aika, 1...999 minuuttia poistuu yhden käytön jälkeen ja ajastin palautuu kiinteään aikaan.
Käytön aikana voidaan myös pidentää käyttöaikaa. Kun ajastimessa on vähemmän kuin 10 minuuttia jäljellä, painamalla ajastimen nappia saadaan 10 minuuttia lisää aikaa. Tämä voidaan toistaa kahdesti.
Kun ajastimen aika on loppu, ajastimeen syttyy kolme poikkiviivaa. Tämä tarkoittaa että aika on loppu, ja että lieden käyttövivut ovat päällä asennossa. Kun lieden kaikki käyttövivut ovat asetettu pois asentoon, ajastin siirtyy taas valmiustilaan, jonka jälkeen liesi voidaan taas käynnistää.

 • 3-vaihe, 16A, 400V
 • LiesiTurva aktivoituu kun liesi käynnistetään
 • Kiinteät ajastinajat 5, 10, 15, 20, 30, 60, 90, 120 ja 240 min
 • Väliaikainen aika 1...999 minuuttia
 • Kiinteä asennus
 • Kotelointiluokka IP20

LTM16 400V 16A / LTM25 230V 25A


NORWESCO LiesiTurva , Ajastin + lämpövahti

LämpöVahdilla saadaan lisäturva joka on tärkeää jos ajastimeen asetetaan pitkiä käyttöaikoja. Jos liettä käytettäessä LämpöVahti havaitsee ylikuumenemista, se hälyttää ja katkaisee liedestä jännitteen. Kun kuumuus laskee alle hälytyslämpö-tilan, LiesiTurva palaa valmiustilaan, jonka jälkeen liettä voidaan taas käyttää. LämpöVahti asennetaan kiinteästi takaseinälle lieden yläpuolelle. LämpöVahti on valmiiksi kalibroitu, eikä mitään säätöjä tarvitse tehdä. LiesiTurva LämpöVahdilla täyttää standardin EN 50615 vaatimukse

LTMS16 + LV  / LTMS25 + LV