KIUKAAT

KIUKAAT

Laajasta sähkölämmitteisten kiukaiden valikoimasta löydät sopivan kiuasratkaisun niin pieneen saunaan, perhesaunaan kuin suureen yhteisösaunaankin.  

Toimitamme tilauksestanne valitsemanne kiukaan + asennuksen sovitusti.


Kiukaan hankintaa ja saunan rakentamista tai remontoimista miettiessä kannattaa alkaa tutustua hyvissä ajoin myös kiuasmalleihin. Tutustu tarkoin kiukaan asennus- ja käyttöohjeisiin jotta voit huomioida mm.

 • saunan koko ja rakenteet / kiukaan teho
 • suojaetäisyydet palaviin rakenteisiin
 • kiukaan ohjaustapa ( säätimet kiukaassa vai erillinen ohjauspaneeli vai ohjauskeskus)
 • mahdolliset lämpöanturin ja erillisohjaimen sekä ovikoskettimen kaapeli; sijoitus ja vakio/ saatavana oleva max-pituus
 • saunan ilmanvaihtoventtiilien ja mahdollisen erillisen termostaattianturin ohjeen mukaiset sijoituspaikat ja etäisyydet
 • kiukaan integrointimahdollisuus lauderakenteisiin
 • mahdolliset kiukaan lisävarusteet, mm. valaistus

Kiuaskivien valinnassa ja asettelussa tulee noudattaa asennus- ja käyttöohjetta. Asettele kivet riittävän harvaan että ilma pääsee kunnolla kiertämään kiukaan läpi lämmittämään saunaa. Tarkista kivet kotikäytössä vähintään vuosittain. Tutustu ja säilytä asennus-ja käyttöohje, takuuehdot ja kiukaan ostotosite.


 
 

Harvian oma tarina on ainutlaatuinen. Tapani Harvian (1920–1998) vuonna 1950 perustama yritys on kasvanut pienestä taidetakomosta maailman johtavaksi kiuasvalmistajaksi ja merkittäväksi sauna-alan toimijaksi. Harvia on kehittänyt laajan saunatuotevalikoiman erilaisia saunojia kunnioittaen. Harvialta saat kaiken, minkä saunaasi tarvitset.


Lähes satavuotias Helo on ollut kehittämässä saunoja jo useille sukupolville. Vuosien varrella kertynyt kokemus takaa sen, että saunan kiuas on juuri sellainen kuin pitääkin. Suomalaisena yrityksenä me tiedämme mitä kiukaalta vaaditaan. Olemme myös ylpeitä voidessamme kertoa, että kaikki Helo-sähkökiukaat valmistetaan Helon omalla tehtaalla Hangossa. Kiukaat kootaan alusta asti käsityönä, jolloin jokainen saunan kiuas on ainutlaatuinen. Kiukaat valmistetaan vain kestävimpiä materiaaleja käyttäen. Tämän lisäksi jokainen sähkökiuas testataan tehtaalla, jotta voimme olla varmoja siitä, että kaikki tehtaalta lähtevät kiukaat toimivat. 
MUUTAMIA YLEISIÄ OHJEITA KIUKAAN KÄYTTÖÖN LIITTYEN

Muista että kiukaan sähköisen kytkennän ja huollon saa tehdä vain siihen oikeudet omaava sähköurakoitsija.

Muista aina tarkastaa sauna ennen lämmityksen aloittamista. Kiukaan päällä tai lähietäisyydellä ei saa olla mitään sinne kuulumattomia esineitä.


Ajastimen käyttö ( ajastin kiukaassa):

Kiuas päälle heti. Kierrä kellokytkimen säädin toiminta-alu­eelle (asteikko 0–4 tuntia). Kiuas alkaa lämmetä.

Kiuas kytkeytyy pois päältä, kun kelloko­neisto on kiertänyt kellokytkimen sääti­men takaisin 0-kohtaan. Voit kytkeä kiu­kaan pois päältä milloin tahansa kiertä­mällä säätimen käsin 0-kohtaan.

Ajastettu käynnistys. Kierrä kellokytkimen säädin esivalinta-alu­eelle (asteikko  0–8 tuntia). Kiuas alkaa lämmetä, kun kellokoneisto on kiertänyt säätimen takaisin toiminta-alu­eelle. Päälläoloaika on tällöin noin neljä tuntia.


Esimerkki: Haluat lähteä kolme tuntia kestävälle kä­velylenkille ja saunoa heti palattuasi. Kierrä kellokyt­kimen säädin esivalinta-alueelle kohtaan 2. Kello käynnistyy. Kahden tunnin kuluttua kiuas alkaa lämmetä. Sauna on lämmin noin kolmen tunnin kuluttua eli juuri silloin, kun palaat lenkiltä.


Lämpötilan muuttaminen:
Termostaatin väännin sijaitsee aikakytkimen vieressä.
Mitä pitemmälle  myötäpäivään väännin on käännetty, sitä korkeammaksi lämpötila  saunassa nousee.
Sopivan lämpötilan löytää parhaiten siten, että termostaatti käännetään täysin myötäpäivään ja lämpötilan annetaan nousta sopivaksi.   
Tämän jälkeen termostaatin väännintä  käännetään hitaasti vastapäivään, 
kunnes kuuluu pieni naksahdus. Mikäli lämpötilaa halutaan myöhemmin 
säätää  uudelleen, termostaattia säädetään vähän kerrallaan, 
kunnes lämpötila on sopiva.


Jos kiuas on varustettu ohjauspaneelilla tai erillisellä ohjauskeskuksella, tutustu tarkemmin käyttöohjeeseen.


JOS KIUAS EI LÄMPENE

 • Tarkista, että kiukaan sulakkeet/johdonsuoja-automaatit sähkötaulussa ovat toimintakunnossa
 • Tarkista, ettei ylikuumenemissuoja ole lauennut. Tällöin kello toimii, mutta kiuas ei lämpene
 • Tarkista madollisen ohjauspaneelin ilmoittama vikakoodi
 • toimi käyttöohjeen mukaan