KATTOLÄMMITYS

KATTOLÄMMITYS ja muu SÄTEILYLÄMMITYS

Säteilylämmittimet lämmittävät nopeasti materiaalien pinnat ja aikaansaavat mukavan lämmön. Lämmittimet säästävät tilaa eivätkä  aiheuta ilman liikkumisesta johtuvaa pölyn nousemista.

Kattolämmityselementeillä voidaan toteuttaa huonekohtainen säteilylämmitysratkaisu jolloin itse lämmittimet ovat näkymättömissä kattorakenteen sisällä.

Lämpösäteilijöitä  ( mm. infralämmittimet ja lämpöpaneelit) käytetään nopeaan lämmöntuottoon vaikkapa kylmillä terasseilla ja parvekkeilla. Näillä saadaan lämpö ohjattua haluttuun kohteeseen nopeasti ilman että ympärillä olevaa ilmamassaa varsinaisesti lämmitettäisiin.


Kattolämpöelementit asennetaan katon rakenteisiin lisälämpöeristeen ja katon sisäverhouksen väliin. Lämpö siirtyy katon verhoilumateriaaliin, josta se siirtyy lämpösäteilynä huoneen seiniin, huonekaluihin ja muihin esineisiin. Nämä luovuttavat edelleen lämpöä huoneilmaan.

Järjestelmä muodostuu sisäkattoon asennetuista lämmityselementeistä sekä säätö- ja ohjauslaitteista.

Lämpösäteilijät luovuttavat lämpönsä lähes kokonaan lämpösäteilynä, joka leviää ensisijaisesti vain rajatulle alueelle. Näin lämmitysteho voidaan suunnata tarkasti haluttuun kohteeseen.


Säteilylämmittimiä on erilaisia lämpöpaneelit, infrapunalämmittimet ja kattolämmityselementit

Kattolämmityselementit , kuten PISTESARJAT -mallistossa, ovat hyvä vaihtoehto kun halutaan näkymätön ja tasainen lämmitys. Oikein suunniteltu kattolämmitysjärjestelmä on myös taloudellinen ja kestävä. Kattolämmityselementit ovat säteilylämmittimiä jotka lämmittävät materiaaleja, eivätkä suoraan huoneilmaa. Tiloissa olevat materiaalit luovuttavat sitten lämpöä eteenpäin ja tarjoavat mukavan lämmitysmuodon. Huoneilmaa ei siis lämmitetä suoraan, vaan esineitä, materiaaleja sekä ihmisiä. 

Säteilylämmityksellä saadaan lämmitettyä materiaalit ja ihmiset, lämmittämättä kuitenkaan huoneilmaa. Säteilylämmittimillä tuotetaan mukava lämmitys säästämällä tilaa sekä aiheuttamatta ääntä tai ilman liikkumisesta johtuvaa pölyn nousemista. Säteilylämmitin on optimaalinen lämmitysmuoto esimerkiksi teollisuuslaitoksissa ja julkisissa tiloissa. Isossa tehdashallissa voidaan pitää yksittäisessä työpisteessä mukava työskentelylämpötila lämmittämättä koko hallin sisäilmaa.


Kattolämmitystä lähinnä korjaustöihin, kunnostukseen tai olemassa olevien kattolaitteiden laajentamiseen.